Nižšie stredné odborné vzdelanie
Stredné odborné vzdelanie
príp. odborná spôsobilosť
Ďalšie požiadavky
- normovanie jedál podľa zisteného stavu stravníkov, platných receptúr a jedálneho lístka
- vypĺňanie denne stravného listu o spotrebe surovín
- podieľanie sa na tvorbe jedálneho lístka
- preberanie tovaru od dodávateľov a jeho správne uskladnenie
- zodpovednosť za inventarizáciu skladu potravín
- pripravovanie nátierok a hlavných jedál (mäsité, zeleninové, múčne)
- dodržiavanie technologických postupov, receptúr, kvality, kvantity a vydávanie jedál
- kontrolovanie činnosti podriadených zamestnancov
- dodržiavanie predpisov HACCP a osobnej hygieny
Ďalšie požiadavky:
Príjemné vystupovanie
Kladný vzťah k deťom
Samostatnosť, dôslednosť, zodpovednosť